Израелски учени твърдят, че начинът, по който децата вдишват определени аромати,

...
Израелски учени твърдят, че начинът, по който децата вдишват определени аромати,
Коментари Харесай

Начинът, по който децата възприемат определени аромати, подсказва за аутизъм

Израелски учени настояват, че методът, по който децата вдишват определени аромати, би могло да помогне в ранното диагностициране на аутизъм, написа Би Би Си.

Хората прекарват по-дълго време, вдишвайки приятни миризми като букет от рози и доста по-малко време над развалена риба да вземем за пример. Според резултатите от проучването на 36 деца, при тези, които страдат от аутизъм, няма сходна разлика.

От тази болест стада приблизително едно от всеки 160 деца по света, като тя визира държанието, общественото другарство и уменията за връзка. Често пъти лишава доста време, до момента в който детето може да бъде диагностицирано.

Проучването на израелските учени съставлява десетминутен опит. Червена тръбичка в носа на детето изпраща или прелестен или противен мирис, до момента в който втора, зелена тръбичка регистрира измененията в дишането, написа БГНЕС. На базата на този тест екипът е създал стратегия, която може да открива аутизъм измежду групата деца с акуратност до 81%.

Тестовете също по този начин демонстрират, че колкото по-тежки са признаците на заболяването, толкоз по-дълго децата, заболели от нея, вдишват неприятните миризми.

При аутизма е доста значимо ранното диагностициране, с цел да може детето да получи нужната помощ от допустимо най-ранна възраст.

Според лекарите от института за науки " Вайзман " в Израел преимуществата на метода с ароматите е, че той не разчита от опциите на детето да комуникира и по тази причина може да се ползва в най-ранна възраст.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР